
...je napisano na prvi strani knjige Divja hrana avtorja Daria Cortese.
Danes sem bila na njegovi 6 urni delavnici spoznavanja užitnih samoniklih rastlin, mimo katerih običajno grem brez pozornosti ali pa jih vztrajno podim in odstranjujem iz svojega vrta.
Zares neverjetno kaj vse ljudje lahko jemo in ima poleg vsega še zvrhano mero rudnin,vitaminov,beljakovin..in raste po bregovih, mejah, gozdovih in kot plevel po vrtovih!!
čemaž, plešec, regačica, kopriva, dežen, hmeljevi poganjki, luk, smrdljivka, metlika....
"Pridelano" brez pesticidov in umetnih gnojil. Natur!
Nabrali smo polno košaro tega"šavja":) katerega smo narezali, zmešali s skuto in slastno pojedli namazano na debelo na kruhu.
Okus je bil izvrsten, poln in zelo nasiten. Nekaj malih koščkov kruha s tem namazom me je nahranilo kot bi pojedla celo kosilo.